• Slide 0
  • Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3
  • Slide 4
  • Slide 5
  • Slide 6
  • Slide 7

Luisterplaatsen Oude Kerk: Banken rondom de toren

Wekelijkse bespelingen

Vanaf de Raadhuistoren en de Oudekerkstoren bespeelt de beiaardier wekelijks het carillon. Verzoeknummers zijn aan te vragen via telefoon 0182-387079 of via de mail van beiaardier Boudewijn Zwart: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oudekerkstoren: donderdag van 10.00 tot 11.00 uur (1x per 14 dagen)

Raadhuistoren: vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur (1x per 14 dagen)

Op de website www.beiaardconcert.nl vindt u een overzicht van alle carillonbespelingen in Nederland

Beiaard in concert

Voor het organiseren van extra concerten is de Stichting De Barneveldse Beiaard afhankelijk van de financiële bijdragen van donateurs en sponsoren. Kijk daarom ook eens op onze Donateurs-pagina.

Het programma Torenmuziek Barneveld 2016 vindt u hieronder

DATUM PLAATS BEIAARDIER   BIJZONDERHEDEN
Woensdag 27 juli, 15.00 uur Garderen Laura Marie Open Torenconcert: Laura Marie, stadsbeiaardier van Oslo, treedt vandaag op tijdens de jaarlijkse Familie-braderie. Zij bespeelt de beiaard van de toren in de Dorpskerk. Tijdens deze concerten mag het publiek boven komen kijken en luisteren..
Vrijdag 5 augustus, 19.00 uur Jan van Schaffelaartoren Boudewijn Zwart  

De monumentale Jan van Schaffelaartoren, wordt vanavond veranderd in een Juke-box.

Het publiek kan vanavond onder aan de toren tegen betaling van een willekeurig muntje zelf een nummer kiezen uit een variërende lijst van beiaardcomposities, kinderliedjes, psalmen, arrangementen en populaire melodieën. Eén van de bestuursleden van de stichting De Barneveldse Beiaard, seint het verzoeknummer door naar de beiaardier boven in de toren. Zo klinkt een afwisselend programma over de daken van Barneveld.

Woensdag 10 augustus, 15.00 uur Garderen Boudewijn Zwart   Open torenconcert: Boudewijn Zwart treedt vandaag op tijdens de jaarlijkse Familie-braderie en bespeelt dan de beiaard van de toren in de Dorpskerk. Tijdens deze concerten mag het publiek boven komen kijken en luisteren.
Vrijdag 9 september, 20.00 uur Jan van Schaffelaartoren Freek Bakker   Beiaard-PLUS: De combinatie beiaard, cello en piano was vorig jaar een groot succes. Toen klonk dit samenspel vanaf het dak van het Raadhuis, maar vanavond klimmen de muzikanten nog een paar verdiepingen hoger in de Jan van Schaffelaartoren. Op die hoogte zijn de muzikanten weliswaar niet meer te zien, maar des te duidelijker in heel het centrum te horen. Met medewerking van Judith Groen (cello) en Boudewijn Zwart (piano).
Donderdag 22 september, 19.30 uur Raadhuis en Raadhuistoren Boudewijn Zwart   Op veler verzoek organiseert stichting De Barneveldse Beiaard dit concert in de intieme sfeer van de trouwzaal van het Raadhuis. De kamerbeiaard (een studieklavier voor beiaardiers), klinkt in samenspel met de Russische muzikanten Vladimir Skliarenko (hobo), Elena Lelchuck (piano) en Alexander Paperny (balalaika). Het concert wordt voorafgegaan door muziek van Bach, vanaf het Raadhuiscarillon.